A baracklekvár és a túró párosításával valami isteni finom kombináció hozható létre.
Tápanyagértékei az én hozzávalóimmal 100g-ban:
Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Elkészítés:
A tojásokat ketté választod a fehérjét keményre vered, utána a sárgáját habosra vered az édesítővel. Ezután hozzáöntöd a kemény fehérjéhez, kicsit átforgatod, majd mehet bele a mandulalisztes sütőpor keveréke. Óvatos, de határozott mozdulatokkal összekevered és egy sütőpapíros nagyobb tepsibe elegyengeted egyenletesre és 180 fokon kb 10 perc alatt kész van. Ezután ráborítod egy sütőpapírra majd lehúzod a másikat róla és még melegen feltekered.
A krémhez elkevered a kétféle túrót az édesítővel, jol elkevered benne a zselatin fixet, hogy ne legyen csomós.
A kihült piskótát előszőr megkened a baracklekvárral, ez a mennyiség pont arra elég hogy egy vékony réteg legyen, de ha te jobban szereted vastagabb réteggel, használj 100grammnyi lekvárt. Mehet rá a túrós krém és felcsavarod. A hűtőben 1-2 órát álljon, mert ugy könnyebb szeletelni.