Hamis Rákóczy túrós piskótatekercs

A baracklekvár és a túró párosításával valami isteni finom kombináció hozható létre.

Tápanyagértékei az én hozzávalóimmal 100g-ban:

  • 97kcal
  • 5g szénhidrát
  • 11g fehérje
  • 3,5g zsír

Hozzávalók:

Tészta:

  • 4 tojás
  • 30g mandulaliszt
  • 1kk sütőpor
  • 2kk 4x édesítő

 

Krém:

  • 250g rögös túró
  • 250g quark/krémtúró
  • pici citromlé/héj
  • 3kk 4x édesítő
  • 1cs expresz zselatin fix
  • 80g cukormentes baracklekvár

Elkészítés:

A tojásokat ketté választod a fehérjét keményre vered, utána a sárgáját habosra vered az édesítővel. Ezután hozzáöntöd a kemény fehérjéhez, kicsit átforgatod, majd mehet bele a mandulalisztes sütőpor keveréke. Óvatos, de határozott mozdulatokkal összekevered és egy sütőpapíros nagyobb tepsibe elegyengeted egyenletesre és 180 fokon kb 10 perc alatt kész van. Ezután ráborítod egy sütőpapírra majd lehúzod a másikat róla és még melegen feltekered.

A krémhez elkevered a kétféle túrót az édesítővel, jol elkevered benne a zselatin fixet, hogy ne legyen csomós.

A kihült piskótát előszőr megkened a baracklekvárral, ez a mennyiség pont arra elég hogy egy vékony réteg legyen, de ha te jobban szereted vastagabb réteggel, használj 100grammnyi lekvárt. Mehet rá a túrós krém és felcsavarod. A hűtőben 1-2 órát álljon, mert ugy könnyebb szeletelni.