Diókrémes diós piskóta

A dió nemcsak finom, de rengeteg jótékony hatása is van a szervezetünkre. Segíti a fogyást, hisz tele van jótékony zsírokkal, amik hosszú időre eltelítenek minket. 

Tápanyagértékei az én hozzávalóimmal 100g-ban:

  • 276kcal
  • 6g szénhidrát
  • 11g fehérje
  • 22,5g zsír

Hozzávalók:                                                                                         

Piskóta:                                                                                                 

  • 6 tojás
  • 130g darált dió
  • 20g kókuszliszt
  • fél cs sütőpor
  • 2 kk 4x édesítő

Krém:

  • 70g darált dió
  • 250g krémtúró
  • 200ml habtejszín
  • 1cs expresz zseltin fix
  • 2kk 4x édesítő

 

Elkészítés:

A tojásokat ketté választod, a fehérjét keményre vered, utána a sárgáját habosra vered az édesítővel. Ezután hozzáöntöd a kemény fehérjéhez, kicsit átforgatod, majd mehet bele a dió-kókuszliszt-sütőpor keveréke. Óvatos, de határozott mozdulatokkal összekevered és egy választott formájú, méretű formában 180 fokon kb 30percig sütöd, de ellenőrizd tűprobával mindig.

A krémhez felvered az előhűtött habtejszínt, hozzáadod a zselatin fixet, jól elkevered nehogy csomós legyen, utána mehet bele a darált dió, krémtúró, pici édesítő.

Ha kihült a piskóta ketté vágod és megkened a krémmel. Célszerű pár órát pihetetni a hűtőben.