A dió nemcsak finom, de rengeteg jótékony hatása is van a szervezetünkre. Segíti a fogyást, hisz tele van jótékony zsírokkal, amik hosszú időre eltelítenek minket.
Tápanyagértékei az én hozzávalóimmal 100g-ban:
Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Elkészítés:
A tojásokat ketté választod, a fehérjét keményre vered, utána a sárgáját habosra vered az édesítővel. Ezután hozzáöntöd a kemény fehérjéhez, kicsit átforgatod, majd mehet bele a dió-kókuszliszt-sütőpor keveréke. Óvatos, de határozott mozdulatokkal összekevered és egy választott formájú, méretű formában 180 fokon kb 30percig sütöd, de ellenőrizd tűprobával mindig.
A krémhez felvered az előhűtött habtejszínt, hozzáadod a zselatin fixet, jól elkevered nehogy csomós legyen, utána mehet bele a darált dió, krémtúró, pici édesítő.
Ha kihült a piskóta ketté vágod és megkened a krémmel. Célszerű pár órát pihetetni a hűtőben.