Tojásos avokádós tonhalas krém bögrés zsemlével

Nagyon finom szendvics feltét, de akár tésztával elkeverve vagy szimplán magában is isteni finom. A bögrés zsemle pedig pár perc alatt elkészíthető kenyérhelyetesítő 2g szénhidráttal. Ezt egy kenyér sem tudja felülmúlni!

Tápanyagértékei az én hozzávalóimmal 100g-ban:

Krém:                               Zsemle:

  • 147kcal                      131kcal      
  • 4g szénhidrát             2g szénhidrát      
  • 10g fehérje                12g fehérje     
  • 9,5g zsír                     7g zsír

                 

Hozzávalók:

Krém:

  • 2db érett avokádó
  • 2db főtt tojás
  • 100g lecsöpöktetett tonhal konzerv
  • 80g görög joghurt

 

Zsemle:

  • 1 tojás
  • 30ml víz
  • 5g utifűmaghéj
  • 20g mandula vagy lenmagliszt
  • 1kk sütőpor

Elkészítés:

Az avokádót villával összetöröd, belereszeled a tojásokat, utána a tonhal és végül a joghurttal összekevered. Fűszernek mehet bele egy kis só, bors, pici fokhagyma.

Zsemle elkészítése:

Összekavarsz mindent egy tálba és mehet a mikróba 2:30-2:50 percre, ez mikro függő. Konyharuháva vedd ki nehogy megégessen. Vágd ketté mehet bele minden jó. Utána akár mehet a kontakt grillbe és kész is a „francia pirítós” büntetlenül.